Емели Санде идва за първия си концерт в София – на 10 юли,

...
Емели Санде идва за първия си концерт в София – на 10 юли,
Коментари Харесай

Световната звезда Емели Санде идва на концерт у нас

Емели Санде  идва за първия си концерт в  София  – на 10 юли, научи Българска телеграфна агенция от уредниците от „ Жокер медиа ”. Събитието ще е в зала 1 на НДК.

Тя е родена на 10 март 1987 година в  Съндърланд,  Англия . Композира първата си ария на 8 години, само че стартира да пее на 15, като печели състезанието Choice FM . Въпреки това към момента не е сигурна в музикалните си благоприятни условия и стартира да учи медицина.

Докато е на студентски стаж, майка й изпраща нейни записи на Би Би Си. В края на годината се оказва, че тя е измежду четиримата млади реализатори, определени от радиостанцията да изнесат концерт. Там се среща с продуцента Шахид Хан, прочут като Ноти Бой. Творческият им тандем е извънредно сполучлив и една от първите им песни Diamond Rings се класира в първата десетка на английската ранглиста за сингли през лятото на 2009 година

Емели композира и за редица звезди –  Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Тайни Темпа, Лиона Люис . През 2011  година е оповестена за най-обещаващ нов гений от рецензията на английските музикални награди, а 2012 г.  сграбчва две статуетки „ Брит ” – за най-хубава английска изпълнителка и най-хубав албум.

На 26 години Емели Санде усъвършенства върха на Beatles – за най-вече следващи седмици в топ 10 на английската ранглиста за албуми. Нейният дебютен албум Our Version Of Events е в класацията 63 седмици. Дотогава най-дълго време в топ 10 е бил албумът на Beatles – Please Please Me – 62 седмици през 1964 година

През 2017 година Санде получава премията на  Brit Awards – за най-хубава английска соло изпълнителка. 

Емели Санде има издадени пет студийни албума. Най-новият е How Were We to Know от  2023 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР